De tijd van het jaar: wafels bakken.
- Agnes Willems
- 31 mrt
- 1 minuten om te lezen
Vastenactie 2025.
Traditiegetrouw bakken we jaarlijks wafels en cakes die de vormelingen in Leopoldsburg huis aan huis gaan verkopen. Wat een bedrijvigheid!
Henriëtte gaat op zoek om zo goedkoop mogelijke ingrediënten te kopen:
Hopen eieren, kilo's bloem en boter, liters melk....en dan moet het deeg worden gedraaid.
Het deeg staat klaar om er wafels van te bakken.

En dan wordt er gebakken: 4 bakkers en 6 wafelijzers, iemand die de wafels verzamelt en zorgt dat ze goed zijn afgekoeld en een 6de persoon die de wafels per 6 inpakt voor de verkoop. Een geroutineerd fabriekje is het aan het worden.
Op 4 uur tijden bakten we maar liefst 930 wafels.
De restjes die er worden afgeknipt om perfecte wafels te hebben, zijn voor eigen gebruik. Mmmm....ze smaken naar meer.

Dikke merci aan alle vrijwillgers die geholpen hebben bij het draaien van het deeg en het bakken van de wafels.
